lauantai 13. maaliskuuta 2010

Ompelublogi avattu!

Olen vihdoin päättänyt aloittaa ompelublogin pitämisen. Vuosien varrella ompelukneet ovat hyrisseen tuhansia tunteja ja paljon tekeleitä olen saanut aikaan. Ompelu on melkoinen stressin helpottaja meikäläiselle. Voisin vain ommella ja ommella. Tällä hetkellä mukavinta on tietenkin lasten vaatteiden tekeminen.

Tänään olen saanut puoleenpäivään mennessä tehtyä yhden kassin ja kaksi muuta vaatetta.

Kassit ovat tehty anopiltani saadusta kangastilkusta. Se on ihanan kesäinen ja siitä onkin nyt tehty kaksi lasten kesäkassia. P ja J on brodeerattuina kasseihin ja ne ovat tietenkin serkuksille tarkoitettu. Ne odottavat vain enää serkkujen kesäleiriä. Kankaan aihekin sopii loistavasti, sillä kesäleirillä aiheena on luonto ja nämä kassit ovat pullollaan kukkia. Pohjana on pyöreä pohja, käsikahvoihin on laitettu oranssia silkkinauhaa ja kassin saa suljettua kiristysnyöreillä.
Ompelukone brodeeraa J-kirjainta.

Serkuille "samis-kassi".

Pihlan kassi ulkovalossa.

<3 <3 <3
Suosikkikangas on ollut myös tämä kirahvikangas. Se on tietenkin marimekon kagasta. Ostin sitä vuosi sitten kaksi metriä ja nyt siitä on tehty Pihlalle hame ja Aapolle paita. Hameessa päädyin yksinkertaiseen malliin. Hameen yläosan malli on otettu Pihlan valmiista paidasta ja rypytetyt osat on leikattu vain arviolta sopivan mittaisiksi ja sitten rypytetty ja ommeltu kiinni. Hihansuut ja kauluksen halusin siististi. Helpointa olisi ollut kiinittää esim. valmis trikoinen vinonauha, mutta teinkin sen itse samasta kankaasta, jolloin lopputulos on siisti. Aapon perus T-paidassa tosin päädyin oranssiin resorikankaaseen kaula-aukossa, sillä samasta kankaasta tehty vinonauha ei olisi ollut yhtä istuva. Valitettavasti juuri tuollaista vihreää trikoota ei löytynyt. Vaihtoehtoina oli siis oranssi ja ruskea ja Antti halusi suosia lempiväriän oranssia, joten se laitettiin.

Hameen kaulus.

Hame valmiina. Kokoa arviolta 100cm.

Sisarukset samiksissa.

3 kommenttia:

  1. Ihania luomuksia! Ja siististi tehty! Minulle tämä pelkkä käsityöblogien seuraaminen saa kelvata stressinpoistamiseen, kun on kädet täynnä vähän muita hommia... Tosin huomasin, että virkkaus onnistuu ihan hyvin nukkuva lapsi kantoliinassa/sylissäkin. Kiitos vaan koukun lainasta :)

    Heli

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita. Tosi siististi ommeltu.
    Itsekin pistin juuri ompelublogin pystyyn.

    VastaaPoista
  3. Haastoin sinut Liebster Award -palkinnon saajaksi. :) Käy kurkkaamassa blogistani lisää: http://kuovankaava.blogspot.fi/2015/10/liebster-award-blogihaaste.html

    VastaaPoista